Thursday, December 30, 2010

kisah aku sepanjang 2010

ASSALAMUALAIKUM,

hye u all. kt blog aq nie aq nk cerita kn something yg korng xtahu kehidupan aq sepanjang tahun 2010 . 1st sekali pada awal tahun lah semasa melangkah ke kolej untuk sem 3 . banyak benda yang aq tempuhi selama aq berada di sem 3 ini. terutamanya ialah ASSIGMENT . yelah dh sem 3 assgment nya pon makin lama makin susah kan.? ye ke..? tp dgn usaha aq yg kental (wah mcm ye2 je aq nie) aq dpt tempuhinya. assgment yang paling best bg aq adalah PHOTOGRAFI & SENI REKA LETAK . sbb subjek lain seperti WEB aq kurang cikit lah (payah nk wat website nk kena ingat HTML) , ENGLISH OF COMUNICATION (lg lah aq kurang minat al-maklum jawa) . setelah semuanya selesai, projek akhir pon dh antar aq mula risau pasal EXAM plak adoiii banyak tu nk kena bace dr BAB 1 hngga BAB 13 (ee u bnyak nya). EXAM kali ini aq rase best cikit lah sbb PERMERIKASA (btol ke aq eja?) xtegas sngat lah.. korang bayangkan (bayangkan lah) kalo SEM 2 rambut pnjang cikit je (cecah kolar) dh kena potong tp untuk SEM 3 nie aq rase HAPPY sbb nya kawan aq (shafiqul harith) rambut dia AFFRO (alleycats punya style da) lepas masuk exam untuk sem 3 ini. opppsss!!! sukup lah smpai sem 3 ye. sekarang kite masuk bab lain ya itu MELANGKAH KE SEMESTER 4 . sem 4 ..?? fuuhhhh lg bnyak keje rase nya.. exam untuk sem 4 nie ade 4 PAPER JE . Sbb lagi 2 or 3 kot (kurang pasti) FINAL PROJEK . serius ckp aq (ayat anderson, mmber serumah) makin susah bye. kenape..?? assgment nya sekarang memerlukan KREATIVITI ANDA . baru je masuk 1 MINGGU dh dpt assgment (ape jadahnya semua ini) assgment nya membuat SHORT DRAMA (subjek TEKNOLOGI VIDEO) & REKABENTUK INTERAKTIF (membuat slide show tentang kumpulan exists) . ok kite tukar citer plak td tu pasal aq punya STUDY skrang ini aq cerita punya pasal hehe pasal diri ku plak. korang ok lg x nk membace nie..? kalo xtahan boleh hold jap lain kali smbung lg (tp nti xde feel lah haha) . untuk 2010 ini aq telah pon berCOUPLE 1 kali JE tu pon xlame di sbb kn masalah teknikal yg berlaku ke atas diriku. tp aq GEMBIRA sngat (tidur senyum) aq melihat dirinya kini bnyak berubah ALLAMDULILLAH. pada awal bulan akhir bulan 3 aq terserempak dgn PERAGUT di BATU PAHAT area2 PERHENTIAN BAS batu pahat. ade seorg AWEK nie study kt UTHM prt king jd mangsa ragut, aq cuba kejar smpai dpt tp dpt maaf kn sy awk (berkata pada awek td) dia punya lari kalah husein bold (betol ke ejaanya ?) . aq juga pernah mengalami kemalangan di batu pahat (motor ego vs mercedes) . dpt kesan di kaki sbb aq dok blkang then tercmpak (mcm superman) atas bonet depan mercedes tu. alamak bnyak nya entry yg aq tulis kali nie mesti korag bosan kn..? xpe aq hidang kn korg dgn gmbar2 yg aq ade semase 2010. SAKSIKAN LAH....

 closed up by sayfiq kudut (aku)

mase ini kat dataran pengaram batu pahat, johor

gambar ini di ambil oleh syafiqul harith (affro photgrapher)




> ni la dia affro photgraher (tgk rambutnya)


> otw balik batu pahat - melaka (ujan)

> try my new sunglasess purple

kerenge


rama-rama

eee bayangkan lah kalo sebesar kite..?





Thursday, December 16, 2010

"pelengkap hidupku' eren feat romi



pelengkap hidupku..?? urmm macam bestkan tajuk nya..? memang best tajuknya
actualy lagu ini baru 1st time dengar.. tapi sekali dengar sampai berulang kali sebab suka lah
dengan liriknya.. thank kepada seseorang yang telah memberi tajuk lagu ini.. actualy lagu ini lagu kesukaan nya.. sebagai penghargaan saya postkan lagu ini kat blog saya lah.. lagu nie dia pernah bercakap untuk pelengkap hidupnya.. hope dia akan menerima "pelengkap hidup"nya. saya hanya mendoakan kebahagian awak sahaja dan melihat dari jauh diri awak bersama pelengkap hidup awak.



*mrs. S kalau awak baca ni...sy nak awak hayati lirik lagu ni ye...fahami maksud yg tersirat kat lirik tu
"Tuhan...tolong nyatakan la...padanya tentang cinta...adakah masih diri ku di perlukan"

**untuk download klik SINI


Thursday, December 9, 2010

Amuk - Matahari


assalamualaikum,
sy mohammad syafiq sngat suka lagu nie.. so
same-same kite dgrkan lagu nie khas untuk kamu..

Monday, December 6, 2010

150 juta with lyrics


lagu ini telah disarankan kepda ku supaya mendengar katanya dirinya same seperti lirik lagu 150 juta ini
xpe untuk penghargaan kepada si dia yg bernama idah (name singkatan) sy hope kite mcm dulu lg k.. hehehe kepada yg lama .. wekkk :P padan muka huahuahua

Wednesday, December 1, 2010

TANPA VOKAL: Masih Terserlah Ayumu - EXISTS



Cepat benar engkau pergi
Hujan masih belum berhenti
Banyak benar soalan ku tadi
Hatimu terusik kini... ooo
Sebagai kekasih ku
Layak aku bertanya
Sekuat mana cinta mu
Adakah insan lain di hati mu selain ku

( korus )
Sayang bukannya sehari dua
Percintaan kita ini
Yang dipersudah dipateri
Sayang jangan ikut perasaan
Marah jangan disimpan
Ku hanya ingin menduga
Dan kini aku tahu
Satu kekasihmu hanya aku

Marilah kasih aku dendangkan
Lagu yang pernah mencuri hatimu
Ooo.. marilah kasih biar kusimbah
Api kemarahan yang membakar di benak
Di benak mu...

( ulang dari korus )

Terpaksa ku berlari
Memintas mu dari pergi
Akan ku belai rambut mu yang basah
Masih terserlah ayunya wajah mu
Walau pun marah
Walau pun marah, ayu wajahmu
Masih terserlah... ooo...
Ayu wajahmu...

Friday, November 26, 2010

bersama NIKON




assalamualaikum..
lama x menulis kt blog nie kan..
so nk tnya ape kabar korg semua ..??
sy nk cerita kn tntang kehidupan sy selepas abis exam hidup di melaka bersama kwn2 umah

25 hb 11 2010 (khamis)
aq bersama kwn (shafiqul harith) kuar bersama sbb yg lg 2 tu dia exam blom abis lg..
so aq kau dg kwn ku nie.. kami kuar berjalan2 sekitar melaka dr dataran pahlawan (DP) hngga taman rama-rama (AYER KEROH) tp kami berpatah balik krana tmn rama2 tu dh nk tutup 1730 p.m sbb kami smpai pd pukul 1700 p.m . kami pergi ke tmn sri bunga area2 jabatan pendaftaran (melaka) kami snap2 pic bunga2 yg indah dimata wangi dihidung hahaha akan tetapi kami tersangkut disitu agak lama lah sbb time tu waktu hujan turun plak adoii mmg fault lah.. tnpa menungu ujan berhenti kami pon bergerak dgn perlahan dgn kelajuan motor di anggar kn 60 km/j . tp still basah gak lah sbb ade kenderaan yg melangar lopak (lecak) so terperecik lah air tu ke kami..

26 hb 11 2010 (jumaat)
lepas solat jumaat je aq dgn piqul kuar g mkn selepas je abis mkn di medan selera peringgit (kedai makcik) aq dgn piqul terus ke KOLEJ YAYASAN MELAKA international (KYMi) untuk mnghantar assgment WEBSITE NIKON kt lect miss fiza. selepas je antar assgment tu kami pon terus gerak ke tmn botanikal untuk snap pic kt sane dgn berpakaian agak smart mase tu (gaya mcm nk g DP o MP padahal masuk hutan) kami berjalan agak jauh gak lah smpai nk sesat heheh tp dgn berkat usaha kami pon boleh kuar dr hutan tu alhamdulillah syukur. oppps sebelum tu kami snap2 kami terjumpa sesuatu iaitu CCTV ..?? mcm pelik tp mmg betol ad.. selain tu mcm2 kami temui antaranya RAKSASA hehe selepas je tu kami pulang dan sebelom pulang kami g minum kt SUDUT (berhadapan M.C)
kami minum air APPLE JUICE nyam2 sedap hahaha

ok2 smpai disini jelah aq berbebel kn mulut ku ini.. nti kite smbung lg k dgn cerita pada 27 hb nie aq ade cerita tntang kuar bersama2 dgn kwn dgn bertemankn pasangan masing2 iaitu kwn2 umah aq.. nk tahu ..?? tungu post seterus nya k.. selamat tinggal assalamualaikum.. babye..

Wednesday, November 24, 2010

SAYANG CINTA

inginku sentuh hatimu sayang dalam rinduku.
moga kau tahu hebatnya cinta dihati ini.
sekian lama memendam cinta. payah ku rasa
menyeksa jiwa. gelora cinta mengkhayal rasa dalam anganku.
setiap waktu namamu hanya mekar dikalbu.
sayang menyayang ceria rasa antara kita tersimpul kasih.
lautan kematian ombak tenang pantai tiada
terusik
begitu tasik hati ku sejak kehadiranmu..
kejernihan wajahmu, sempurna pada pandanganku,
kau kirana keturunan terpilih disanjung serta dihormati,
kau permata, kesederhanaan mu mengejar kekayaan dunia,
kau mestika ketakwaan dirimu itu yang merantai jiwaku.

Wednesday, October 6, 2010

BAMBOO (winning with team work)


Minyak Konsentrasi BAMBOO JTX-5000 dapat memberikan kuasa pelinciran yang mampu menahan
tekanan lampau serta mencegah kehausan pada minyak enjin. Ini dapat mengurangkan geseran pada
permukaan enjin.

Fungsi-fungsi :
-Melindungi enjin dan anti geseran
-Operasi enjin yang lebih sunyi dan lancar
-Mengurangkan kos penyelenggaraan
-Mengurangkan suhu semasa perjalanan
-Mengurangkan penggunaan bahan bakar
-Meningkatkan kuasa enjin
-Membekalkan pelinciran yang menahan tekanan

Wednesday, September 29, 2010

Saturday, August 21, 2010

KEHEBATAN HERBA MAHARANI



Antara keberkesanan herba maharani (untuk mereka yang mengamalkan pengambilan secara teratur & berterusan)
1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan & kekuningan
3. Anti bakteria ( sekitar faraj )
4. Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut
5. Melegakan migrain & angin dalam badan
6. Menguatkan hati & buah pinggang
7. Melegakan asma
8. Baik untuk pesakit diabetes ( kencing manis )
9. Menghilangkan bau mulut ( terutama waktu bangun pagi )
10. Menyelesaikan masalah buasir kecil
11. Merangsang hormone estrogen, progesterone & androgen (hormone seks )
12. Memberi kebahagiaan kepada pasangan
3. Kesuburan & awet muda
14. Mencantik, menegang & melicinkan kulit
15. Menaikkan seri muka
16. Menegangkan payudara
17. Menghilangkan kelesuan & muka pucat
18. Melambatkan proses monopouse
19. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam
20. Menguatkan antibodi / imunisasi
21. Melancarkan peredaran darah
22. Amalan semasa pantang ( bersalin )
23. Menambah darah selepas bersalin
24. Menguatkan otot-otot rahim & peranakan
25. Membanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin
26. Menghilangkan urat timbul
27. Mengimbangi tekanan darah
28. Meningkatkan kecerdasan minda

Sunday, July 11, 2010






ni smbungan yg bwh td.. xley upload bnyak2 plak gmbar nya.. adoii

Sunday, June 20, 2010

lagenda 110z

mcm mane gua nk masuk team lagenda,
bosan la lame x join konvoi nie..
sape2 ade lubang team yamaha lagenda johor o melaka o batu phat ke..
gtahu aq la.. add : syafiq_kym@yahoo.com (facebook)
gtahu tau.. perlu bantuan kwn2.. heheh

Monday, June 7, 2010



Hampir setiap hari kita disajikan dengan gambar-gambar dan video-video terkini kesan kekejaman rejim Zionis terhadap rakyat Gaza di kaca televisyen. Setiap hari kedengaran keluhan masyarakat dunia akan ketidaksetujuan mereka dengan apa yang dilakukan rejim Zionis itu. Namun, walau macam mana hebat sekalipun tentangan masyarakat dunia terhadap kekejaman rejim Zionis itu, tiada apa yang akan merubah pendirian mereka. Dengan sekutu paling rapatnya, Amerika Syarikat seolah-olah memberikan lampu hijau terhadap semua kekejaman ini, rejim Zionis nekad akan menghapuskan Hamas dan mereka tidak akan berhenti sehingga matlamat itu tercapai.


Melihat kepada keadaan sekarang, mungkin tiada apa yang mampu kita lakukan kecuali menadah tangan memohon padaNya agar mereka dilindungi. Tapi selain itu kita juga boleh membantu dari segi bantuan kewangan, perubatan dan sebagainya. Oleh itu, pihak OH!Malaysiaku mengambil inisiatif ini untuk menjalankan satu kempen usaha sama antara semua blogger di Malaysia bagi mengutip dana bantuan bagi disalurkan kepada Tabung Bantuan GAZA. Moga dengan dana yang bakal didermakan nanti, sedikit sebanyak membantu meringankan beban rakyat Gaza yang hanya mereka sahaja mampu merasai keperitan dan kepayahannya.

Kempen ini dinamakan sebagai Kempen BLOGGER Prihatin : Selamatkan GAZA dan akan dimulakan pada 11 Januari 2009 sehingga 31 Januari 2009.



Apa yang anda perlu lakukan adalah mudah, anda tidak perlu keluarkan wang walau satu sen pun. Apa yang hanya anda perlu sumbangkan adalah sedikit masa untuk melakukan apa yang perlu anda lakukan. Tanpa berlengah lagi saya akan terangkan apa yang perlu anda lakukan.

1. Tinggalkan komen-komen anda di entri ini ataupun di entri-entri yang bakal ditulis dalam waktu sepanjang kempen ini berjalan. Komen-komen di blog peribadi saya ( IzzatRuslan.com ) juga akan dikira sepanjang tempoh kempen ini. Satu komen yang anda tinggalkan bernilai RM0.20 dan ini akan disalurkan kepada tabung kempen ini. *Jangan lakukan SPAM, sebolehnya berilah komen-komen yang bernas*

2. Tulis satu entri di blog anda berkenaan kempen ini dan letakkan mana-mana banner di bawah di entri tersebut. Jika anda tidak mahu tulis entri tersebut tidak mengapa, cukuplah dengan sekadar meletakkan banner tersebut di blog anda. Moga-moga ianya dapat membantu dalam usaha menyebarkan maklumat mengenai kempen kepada pengguna-pengguna internet yang lain. Jika anda tulis satu entri dan meletakkan mana-mana banner di bawah di blog anda, anda akan sumbangkan sebanyak RM0.70 ke tabung kempen ini. Sebaliknya jika anda hanya letakkan banner pada blog anda, nilai yang anda sumbangkan ialah RM0.50.

Ini diantara banner-banner yang boleh anda letakkan di blog anda. Anda boleh copy and paste kod sumber untuk banner-banner tersebut dan letakkan di mana-mana bahagian di blog anda. Semua pautan balik (linkback) akan saya kira melalui Google Analytics dan juga senarai trackback di entri ini. Anda juga boleh muat turun banner-banner ini untuk diletakkan di hosting blog anda.

Monday, May 31, 2010

kena chiken pox

permaianan pit stop, sangat best game nie..
tp nie bukan kump. kite org.. tp sy tunjuk kn care main nya..
video





kenangan di kursus majlis perwakilan pelajar 2010/11 KYM international

Wednesday, May 26, 2010

kursus majlis perwakilan pelajr KYMi






kursus nie di jalan kn di durian tunggal, melaka. name tmpat yg kite org stay nie dkt tasik pesona.. memang terpesona.. airnya tenang.. tp satu masalahnya adalah bnyak lalat.. time nk mkn je la.. sbb tmpat yg sy stay nie.. ade ternakan lembu dan ayam akan tetapi jauh la dr tmpat sy stay.. best sangat g kursus nie..